Flag

Gesztenyés krémes

kb. 20 szelet
Egyszerű
40 Perc
„pezsegj20” Sütibarátunk receptje alapján
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A tejszínhabot Dr. Oetker Habporból is elkészíthetjük.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
2 csomagDr. Oetker Leveles tészta (2*275 g)
A krémhez
800 mltej
500 mlhideg habtejszín
1 tasakDr. Oetker Habfixáló
125 ggesztenyemassza
1 tasakDr. Oetker Házi Krémes krém
A díszítéshez
125 ggesztenyemassza

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Habfixáló
1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A leveles tésztákat egy munkalapon egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk, majd az előkészített tepsibe helyezzük. A tésztát villával megszurkáljuk, és az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat egymás után aranybarnára sütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 10 - 12 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 180 °C


A krémhez a házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint, konyhai robotgéppel (habverő) hideg tejjel felverjük. A házi krémes krémhez hozzákeverjük a gesztenyemasszát. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük, és a gesztenyés krém felét a tésztára simítjuk. Ezután a hideg habtejszínt a habfixáló hozzáadásával, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhab felét a krém tetejére simítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. A maradék gesztenyés krémet rákenjük a tésztára, majd a maradék tejszínhabot is rásimítjuk a krémre.


Díszítéshez a gesztenyemasszát a sütemény tetejére reszeljük, majd a kész süteményt hűtőszekrénybe helyezzük. Legalább fél napig puhulni hagyjuk, majd éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk.

  • A tejszínhabot Dr. Oetker Habporból is elkészíthetjük.