Flag

Almás-bodzás bukta

12 darab
Közepes
100 Perc
Páratlan kombináció kelt tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
tepsi (mérete kb. 30x20 cm)
A tésztához
250 mltej
50 gRama margarin
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
50 gporcukor
1 csipet
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 dbtojás (M-es) vagy 2 darab tojássárgája (M-es)
Töltelékhez
500 galma
1 tasakDr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
300 mlbodzaszörp
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Ezen kívül
kb. 50 gRama margarin
porcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
Picture - Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű

Kelt tészta: A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Töltelék: Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A pudingport kb. 6 evőkanál bodzaszörppel simára keverjük. A maradék szörpöt a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, a megkevert pudingport beleöntjük, és 1 perc alatt kevergetés közben megfőzzük, majd beletesszük az almakockákat. A margarint felolvasztjuk, és kb. a negyedével a formát vékonyan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.


A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, kör alakúra nyújtjuk (Ø kb.12 cm), és egyenként kb. 2 evőkanál tölteléket teszünk a közepébe. A tésztát ráhajtjuk a töltelékre és szorosan összenyomjuk. A buktákat vágással lefelé a formába tesszük, és a maradék folyékony zsiradékkal megkenjük. Még egyszer hagyjuk addig kelni, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 25 - 28 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


A forró buktákat porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.