Flag

Áfonya-málna dzsem

kb. 6 üveg ((300 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Ínycsiklandó lekvár áfonyából és málnából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
600 gáfonya (fekete áfonya, előkészítve mérve)
kb. 650 gmálna (előkészítve mérve)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 2:1
500 gcukor (fehér-, barna-, nádcukor vagy fruktóz)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
1

Előkészítés

Az áfonyát szemezzük, megmossuk és 500 g-t kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 500 g-t kimérünk belőle. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.

2

Elkészítés

A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.