Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Sárgabarackos-datolyás golyók

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges páros

kb. 30 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Sárgabarackos-datolyás golyók

Hozzávalók:

70 g datolya (mag nélküli)
50 g szárított sárgabarack (lágy sárgabarack)
4 - 6 ek. almalé (100 %-os)
100 g mandula
100 g mogyoró (sótlan)
2 csepp Dr. Oetker Rum Aroma

A díszítéshez (tetszés szerint):

kb. 20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (tetszés szerint édesítve)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A szárított gyümölcsöt apróra vágjuk, és az almalével kb. 2 órán át kis tálkában állni hagyjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A szárított gyümölcsöt a gyümölcslével, a mogyoróval és a mandulával együtt ledaráljuk. A kapott masszát egy tálban összekeverjük az aromával. Nedves kézzel dió nagyságú (3 cm ø) golyókat formázunk, a tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: 170 °C

Légkeveréses: 150 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 15 Perc(ek)

A megsült golyókat sütőpapíron sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A golyókat evőkanál és villa segítségével megforgatjuk a kakaóporban.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből