Flag

Sárgabarackos-datolyás golyók

kb. 30 darab
Egyszerű
60 Perc
Fenséges páros illatos kakaóba forgatva
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Jól záró dobozban az édességet kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Recipe Tips
A golyók kakaópor nélkül is fogyaszthatók.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Hozzávalók
70 gdatolya (mag nélküli)
50 gszárított sárgabarack (lágy sárgabarack)
4 - 6 ek.almalé (100 %-os)
100 gmandula
100 gmogyoró (sótlan)
2 cseppDr. Oetker Aroma Rum
A díszítéshez (tetszés szerint)
kb. 20 gDr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (tetszés szerint édesítve)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Aroma Rum
1

Előkészítés

A szárított gyümölcsöt apróra vágjuk, és az almalével kb. 2 órán át kis tálkában állni hagyjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A szárított gyümölcsöt a gyümölcslével, a mogyoróval és a mandulával együtt ledaráljuk. A kapott masszát egy tálban összekeverjük az aromával. Nedves kézzel dió nagyságú (3 cm ø) golyókat formázunk, a tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 10 - 15 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 170 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 150 °C


A megsült golyókat sütőpapíron sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.


Díszítés: A golyókat evőkanál és villa segítségével megforgatjuk a kakaóporban.

  • Jól záró dobozban az édességet kb. 2 hétig tárolhatjuk.
  • A golyók kakaópor nélkül is fogyaszthatók.