Flag

Sajtos pogácsa

kb. 35 darab
Egyszerű
60 Perc
Az örök kedvenc burgonyás tésztájú pogácsa.
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tésztához
300 gburgonya
200 gbúzaliszt
175 grétesliszt
1 tasakDr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasakDr. Oetker Expressz Élesztő
1 tk.só (kb. 7 g)
1 kk.cukor
1 dbtojás (M-es)
100 glágy margarin
Kenéshez
1 dbtojás (M-es)
Szóráshoz
60 gtrappista sajt

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Szárított rozskovász
Picture - Dr. Oetker Expressz Élesztő
1

Előkészítés

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Tészta

Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojást és a puha margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.

A tésztát lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk és kb. 3-4 cm Ø pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsibe, egymástól kellő távolságra (kb. 2 cm) helyezzük és kb. 15 percig pihentetjük.

Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.