Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Sajtos pogácsa

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Az örök kedvenc burgonyás tésztájú pogácsa.

kb. 35 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Sajtos pogácsa

Tésztához:

300 g burgonya
200 g búzaliszt
175 g rétesliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 tk. só (kb. 7 g)
1 kk. cukor
1 db tojás (M-es)
100 g lágy margarin

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Szóráshoz:

60 g trappista sajt

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Tészta

Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojást és a puha margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.

A tésztát lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk és kb. 3-4 cm Ø pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsibe, egymástól kellő távolságra (kb. 2 cm) helyezzük és kb. 15 percig pihentetjük.

Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. 

A pogácsák tetejét szezámmaggal, napraforgómaggal vagy egész mákszemekkel is megszórhatjuk.