Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Pikáns paradicsomos-hagymás táskák

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg Vielen Dank für Ihre Bewertung!
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pikáns falatok

kb. 16 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pikáns paradicsomos-hagymás táskák

A kelt tésztához:

500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál
1 teáskanál cukor
4 ek. étkezési olaj
2 ek. fehérborecet
250 ml meleg víz

A töltelékhez:

250 g aszalt paradicsom
250 g póréhagyma
2 ek. napraforgóolaj
2 csipet
1 ek. cukor
1 ek. fehér balzsamecet
1 pohár tejföl (20%-os, 150g)

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 1 óra), amíg szemmel láthatóan megnő.

A töltelékhez az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az olajat egy teflonedényben felforrósítjuk, és a hagymát pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük (kb. 15 percig). Hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, az aszalt paradicsomot és a tejfölt, és kis ideig még együtt főzzük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, elfelezzük, majd két egyforma lappá (kb. 32x24 cm) nyújtjuk. A lapokat 8-8 téglalapra vágjuk (kb. 8x12cm). A tölteléket a lap alsó részébe töltjük, a széleket szabadon hagyjuk, majd felsodorjuk. A végeket megcsavarjuk és varrattal lefelé a tepsibe helyezzük. A kis csomagokat hosszában bevágjuk és kicsit széthúzzuk. A másik tésztalapnál ugyanezt megismételjük.

A tepsit sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 32 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk. A legjobb, ha melegen tálaljuk. Ízlés szerint rózsaborssal hintjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből