Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Narancsos csókok

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Narancsos kényeztetés

kb. 40 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Narancsos csókok

A tésztához:

225 g búzaliszt
100 g Rama Vajas íz puha
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 csipet
75 ml narancslé

A töltelékhez:

kb. 150 g narancslekvár

Az öntethez:

75 g porcukor
kb. 3 teáskanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Linzer tészta: A lisztet keverőtálba töltjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formázzuk és frissentartó fóliába csavarva kb. egy órára hideg helyre tesszük. A tésztahengert kb. 1 cm széles darabokra vágjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat egymástól megfelelő távolságra a tepsibe helyezzük és egy fakanál nyelével lyukakat nyomunk a golyókba. Ha a tészta ragad, a fakanalat mártsuk egy kevés lisztbe.

Töltelék: A narancslekvárt két kávéskanál segítségével a lyukakba töltjük (2. kép), majd megsütjük a golyókat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 13 - 16 Perc(ek)

Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Cukormáz: Citromléből és porcukorból cukormázat keverünk és azt egy teáskanál segítségével a sütikre csöpögtetjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből