Mikulástorta

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó finomság kreatív megoldásokkal

kb. 12 szelet

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mikulástorta

Csatos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
100 g búzaliszt
3 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
100 g őrölt mandula
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
5 db tojás (M-es)

Töltelékhez:

100 g mogyorókrém (szobahőmérsékletű), pl. Nutella®

Díszítéshez:

kb. 100 g Dr. Oetker Marcipán
1 púpozott ek. porcukor
1 kevés piros ételszínezék
2 - 3 tk. mogyorókrém
1 tubus Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
dekor cukorszemek
kb. 3 ek. kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A sütőformát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) kb. 2 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott tortabevonót, a margarint és a többi hozzávalót, konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt tovább keverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, majd a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.


Sütési idő: kb. 45-50 perc


Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Kicsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét. A tortalapot sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, hogy a díszítéshez a sima fele legyen felül. A tortalapot hagyjuk teljesen kihűlni.


Töltelék:
A tortalapot egyszer vízszintesen átvágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és mogyorókrémmel megkenjük. Rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomjuk.


Díszítés:
A marcipánt a porcukorral és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd porcukorral megszórt felületen kerek lappá (kb. 15 cm Ø) kinyújtjuk, majd 12 „tortaszeletre” vágjuk. A szeletek csúcsos részére a marcipánsapkáknak ragasztóanyagként egy kis mogyorókrémet kenünk. Rátesszük a sapkákat, és finoman rányomjuk. A marcipán maradékából kis orrokat formázunk. A szemeket és az orrokat dekortollal „ráragasztjuk”, és a sapkának készítünk pompont és peremet is. A dekortollban lévő maradékot a süteményre szakállként felvisszük, azonnal megszórjuk kókuszreszelékkel és finoman rányomkodjuk.

A süteményt megtölthetjük földimogyorókrémmel is.

A szakáll kókuszreszelék nélkül is jól néz ki.

A Díszítő cukormáz helyett használhatunk Dekor Tollat (4 színű), melyből a fehéret felhasználhatjuk a többi színnel pedig mézeskalácsokat dekorálhatunk.

Amennyiben nem tudjuk beszerezni a dekorszemeket, akkor Dr. Oetker Dekor gyöngyöt is használhatunk helyette.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Az Ön hozzájárulása kifejezetten magában foglalja az Egyesült Államokba történő esetleges adattovábbítást is a GDPR 49. cikke értelmében. Kérjük, olvassa el adatvédelmi irányelveinket a részletes információkért. Az Egyesült Államokban működő technológiai szolgáltatóknak és partnereknek történő adatátvitelről további információkat szintén ezen a linken talál. Bármikor meggondolhatja magát.

 

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Elemzés és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Ehhez olyan technológiai szolgáltatókat is igénybe veszünk, akik az Ön adatait az Egyesült Államokban dolgozhatják fel. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken. 

Ehhez olyan partnerekkel is együttműködünk, akik feldolgozhatják az Ön adatait az Egyesült Államokban. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: