Flag

Mézeskalácsos brownies

kb. 18 - 20 darab
Egyszerű
40 Perc
Karácsonyi varázslat mézeskalács fűszerekkel
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
100 gDr. Oetker Tortabevonó ét
100 gRama Vajas íz
120 gbarna cukor
75 gméz
100 gkandírozott narancshéj
150 gbúzaliszt
0,5 tasakDr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
2 dbtojás (közepes méretű)
2 ek.tej
80 gmandulaforgács
A díszítéshez
némimandulaforgács
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
1

Elkészítés

A sütőtepsit ( kb. 30 x 20 cm) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tészta: A tortabevonót, a margarint, a cukrot és mézet egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten melegítjük, míg a zsiradék és a tortabevonó fel nem olvad. A masszát picit hagyjuk kihűlni. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, majd a narancs és a mandulaforgács kivételével a többi hozzávalót is konyhai robotgéppel (habverővel) a masszához keverjük, míg sima masszát kapunk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot és a kandírozott narancsot. A masszát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 24 - 28 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.


Díszítés: Miután a sütemény kihűlt, egyforma nagyságú szeletre vágjuk és ízlés szerint dekor toll segítségével a mandulaforgács lapokat a szeletek tetejére ragasztjuk.