Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mézeskalácsos brownies

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Karácsonyi varázslat

kb. 18 - 20 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mézeskalácsos brownies

A tésztához:

100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
100 g Rama Vajas íz
120 g barna cukor
75 g méz
100 g kandírozott narancshéj
150 g búzaliszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
2 db tojás (közepes méretű)
2 ek. tej
80 g mandulaforgács

A díszítéshez:

némi mandulaforgács
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér

Elkészítés

Elkészítés

1

Elkészítés

A sütőtepsit ( kb. 30 x 20 cm) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tészta: A tortabevonót, a margarint, a cukrot és mézet egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten melegítjük, míg a zsiradék és a tortabevonó fel nem olvad. A masszát picit hagyjuk kihűlni. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, majd a narancs és a mandulaforgács kivételével a többi hozzávalót is konyhai robotgéppel (habverővel) a masszához keverjük, míg sima masszát kapunk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot és a kandírozott narancsot. A masszát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 24 - 28 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés: Miután a sütemény kihűlt, egyforma nagyságú szeletre vágjuk és ízlés szerint dekor toll segítségével a mandulaforgács lapokat a szeletek tetejére ragasztjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből