Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mézeskalács emberkék

Karácsonyi finomság

kb. 30 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mézeskalács emberkék

A mézes tésztához:

200 g méz
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
15 g Rama Vajas íz
250 g búzaliszt (405 típus)
250 g rozsliszt (997 típus)
1 csapott tk. Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
1 db tojás (közepes méretű)
kb. 5 ek. tej

A díszítéshez:

50 g Dr. Oetker Fondant piros
50 g Dr. Oetker Fondant fehér
néhány Dr. Oetker Csokoládészívek
némi Dr. Oetker Dekor Toll

Ezenkívül:

alufólia

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A piros és fehér fondantot kb. fél cm vastag hengerré formázzuk. A két hengert egymás mellé fektetjük és összefonjuk. A hengert 6 cm hosszúra vágjuk, és a tetejét behajlítjuk, hogy botformát kapjunk. (1. kép) Több órán át száradni hagyjuk.

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Mézes tészta: A mézet a cukorral, a vanillincukorral, és a margarinnal egy főzőedényben elkeverjük és állandó kevergetés mellett felmelegítjük, addig, amíg a cukor a zsiradékban teljesen fel nem oldódik. A masszát hagyjuk kihűlni. A búza és a rozslisztet a szódabikarbónával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a cukros- margarinos masszát, fűszerkeveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává dagasztjuk. A tésztát több adagban enyhén lisztezett munkafelületen fél cm vastag lappá nyújtjuk. A mézeskalács figurákat kiszúróforma segítségével kiszaggatjuk. Alufóliából kisebb hengereket sodrunk és néhány figura kezébe adjuk, az egyik kezet picit ráhajlítva. (2. kép).

A figurákat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 12 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a fólia hengert óvatosan kihúzzuk a figurák kezéből és helyébe tesszük a fondant botocskákat.

Díszítés: A figurákat ízlés szerint, dekor tollal és csokoládé szívecskékkel díszítjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből