a következő recepthez: Mézeskalács emberkék
200 g | méz |
100 g | porcukor |
1 tasak | Dr. Oetker Vanillincukor |
15 g | Rama Vajas íz |
250 g | búzaliszt (405 típus) |
250 g | rozsliszt (997 típus) |
1 csapott tk. | Dr. Oetker Szódabikarbóna |
1 tasak | Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel |
1 db | tojás (közepes méretű) |
kb. 5 ek. | tej |
50 g | Dr. Oetker Fondant piros |
50 g | Dr. Oetker Fondant fehér |
néhány | Dr. Oetker Csokoládészívek |
némi | Dr. Oetker Dekor Toll |
alufólia |
A piros és fehér fondantot kb. fél cm vastag hengerré formázzuk. A két hengert egymás mellé fektetjük és összefonjuk. A hengert 6 cm hosszúra vágjuk, és a tetejét behajlítjuk, hogy botformát kapjunk. (1. kép) Több órán át száradni hagyjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Mézes tészta: A mézet a cukorral, a vanillincukorral, és a margarinnal egy főzőedényben elkeverjük és állandó kevergetés mellett felmelegítjük, addig, amíg a cukor a zsiradékban teljesen fel nem oldódik. A masszát hagyjuk kihűlni. A búza és a rozslisztet a szódabikarbónával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a cukros- margarinos masszát, fűszerkeveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává dagasztjuk. A tésztát több adagban enyhén lisztezett munkafelületen fél cm vastag lappá nyújtjuk. A mézeskalács figurákat kiszúróforma segítségével kiszaggatjuk. Alufóliából kisebb hengereket sodrunk és néhány figura kezébe adjuk, az egyik kezet picit ráhajlítva. (2. kép).
A figurákat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses: kb. 160 °C
recipe.preparation.gas kb. 160 °C
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 10 - 12 Perc(ek)
Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a fólia hengert óvatosan kihúzzuk a figurák kezéből és helyébe tesszük a fondant botocskákat.
Díszítés: A figurákat ízlés szerint, dekor tollal és csokoládé szívecskékkel díszítjük.
Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.
A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.
Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.
Igen
nem
Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.
Igen
nem
Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: