Flag

Meggyes - csoki desszert

kb. 4 adag
Közepes
20 Perc
Csokoládés desszert meggyel és mandulával
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1 tasakDr. Oetker Gála Krémpuding étcsokoládé
200 mltej
50 gmandulapálcika
1 ek.cukor
200 mlhideg tejszín
1 üvegmagozott meggybefőtt (kb. 350 g)

Termékek megtekintése

A Gála krémpudingport a tasakon lévő leírás szerint, de csak 200 ml tej felhasználásával elkészítjük. A cukrot és mandulát egy teflonedényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggybefőttet egy szűrőn lecsepegtetjük és a meggy felét desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A krémpudingot újra átkeverjük, és a felvert tejszínhabot óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet a meggyre rétegezzük és a desszertet tálalásig hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt a félretett meggyszemekkel díszítjük és a pirított mandulával hintjük.