Marcipános-mazsolás copf

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kelt tésztás finomság marcipánnal

kb. 12 darab

Kis gyakorlat szükséges 120 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Marcipános-mazsolás copf

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 ml tej
50 g Rama margarin
350 g tönkölybúzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 db tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

1 csomag Dr. Oetker Marcipán
75 g cukor
2 db tojásfehérje (M-es)
100 g szeletelt mandula (vagy durvára aprított)
80 g mazsola
2 tk. Dr. Oetker Aroma Rum

Kenéshez:

kb. 2 ek. tej

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kimért mazsolát a rum aromába áztatjuk. A tejet felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint. Ha szeletelt mandulát használunk, akkor kézzel kisebb darabokra törjük és félretesszük

2

Elkészítés

Tészta:
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A marcipánmasszát apró darabokra csipkedjük, magasfalú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a tojásfehérjét, és konyhai robotgéppel (habverő) sima masszává keverjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap (kb. 40x30 cm) alakúra nyújtjuk. Elkenjük rajta a marcipánmasszát úgy, hogy a hosszanti oldalakon kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. Rászórjuk a mandulát, és elosztjuk rajta a rumos mazsolát. A tésztát a hosszanti oldalától kezdve feltekerjük. A hengert a hajtással lefelé a tepsibe fektetjük, és a végeit összenyomkodjuk. Ollóval egymástól kb. 3-4 cm távolságra ferdén annyira belevágunk a hengerbe (1. kép), majdnem át is vágjuk.

A keletkezett szeleteket felváltva a jobb, majd bal oldalra kihajtjuk (2. kép). A tésztát tejjel megkenjük, és további 20 percig meleg helyen kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A copfot sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni, vagy langyosan tálaljuk.

A copf jól fagyasztható.

A mazsolát helyettesíthetjük 100 g puha, aszalt áfonyával, vagy kockázott puha aszalt sárgabarackkal.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Az Ön hozzájárulása kifejezetten magában foglalja az Egyesült Államokba történő esetleges adattovábbítást is a GDPR 49. cikke értelmében. Kérjük, olvassa el adatvédelmi irányelveinket a részletes információkért. Az Egyesült Államokban működő technológiai szolgáltatóknak és partnereknek történő adatátvitelről további információkat szintén ezen a linken talál. Bármikor meggondolhatja magát.

 

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Elemzés és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Ehhez olyan technológiai szolgáltatókat is igénybe veszünk, akik az Ön adatait az Egyesült Államokban dolgozhatják fel. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken. 

Ehhez olyan partnerekkel is együttműködünk, akik feldolgozhatják az Ön adatait az Egyesült Államokban. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: