Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mandulás teafilter

Mandulás finomság

kb. 50 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mandulás teafilter

A tésztához:

275 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g porcukor
50 g méz
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű)
100 g margarin
50 g őrölt mandula

A díszítéshez:

1 púpozott evőkanál őrölt mandula

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, kb. fél cm vastag lappá nyújtjuk, majd kb. 5,5 x 3,5 cm nagyságú lapokra vágjuk. A tésztalapokat a sütőtepsibe fektetjük és a lapok egyik oldalának csücskeit behajtjuk úgy, hogy egy teafilterre emlékeztessen, majd a visszahajtott sarkok között egy szívószállal átszúrjuk. A süteményt végül megszórjuk az őrölt mandulával, és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 Perc(ek)

A megsült süteményt sütőpapírral együtt, egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből