Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Leveles kosárka

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Sajtos finomság

kb. 8 darab

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Leveles kosárka

A tésztához:

275 g Dr. Oetker Leveles tészta

A töltelékhez:

6 db retek
250 g juhsajt vagy Feta sajt
1 pohár 20%-os tejföl (150 g)

Ezenkívül:

néhány zsázsalevél

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A leveles tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 Perc(ek)

2

Elkészítés

A leveles tésztából 8 egyenlő nagyságú négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított fél centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk.

A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.

Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék

A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.

A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.

Díszítés

A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből