Flag

Krémes eper-banándzsem gyerekeknek

kb. 6 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Ínycsiklandó meglepetés a legkisebbeknek
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Használhatunk fagyasztott epret is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki. A kész dzsemeket száraz, hűvös helyen tároljuk.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
700 geper (előkészítve mérjük le)
300 gbanán (előkészítve mérjük le)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
1

Előkészítés

Az eperszemeket mossuk át, majd mérjünk le 700 g-ot. Egy részét apró darabokra vágjuk, másik részét pépesítjük. Hámozzuk meg a banánt, mérjük ki a 300 g-ot, majd ez egészet pépesítjük.

2

Elkészítés

A gyümölcsöket, a dzsemfixszel és a kimért cukorral magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

  • Használhatunk fagyasztott epret is. A gyümölcsöt felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki. A kész dzsemeket száraz, hűvös helyen tároljuk.