Flag

Karamellás kekszrudak

kb. 15 darab
Egyszerű
40 Perc
Falatnyi karamellás kényeztetés
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A téglalap alakú sütőformához (25x11 cm)
kevés zsiradék
sütőpapír
Tésztához
125 gbúzaliszt
75 gRama margarin (lágy)
35 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
Karamellás töltelékhez
100 gomlós vajkaramella
50 mlhabtejszín
Díszítéshez
1 dobozDr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
2 - 3 dbvajkaramella

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A sütőformát zsiradékkal kikenjük, majd sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Tészta: A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából hengert formázunk, majd a sütőformába tesszük, és egyenletesen, egészen a forma széléig laposra nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk, és a formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A süteményt a formában, rácson hagyjuk kihűlni. 
Karamellás máz: A tejkaramellát és a tejszínt kis edényben folyamatos kevergetés közben közepes lángon megolvasztjuk. A tölteléket a süteményen elosztjuk, majd legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés: A süteményt kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A tejkaramellát apró darabokra morzsoljuk. A szeletek tetejét dekortollal és a tejkaramellával díszítjük.