Flag

Karácsonyi cantuccini

kb. 64 darab
Egyszerű
40 Perc
Varázslatos finomság karácsonyra
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
300 gbúzaliszt
1 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
175 gcukor
1 csipet
50 glágy vaj
2 dbtojás (M-es)
1 kk.őrölt fahéj
0,5 kk.őrölt szegfűszeg
2 ek.sárgabarack lekvár
40 gomlós vajkaramella
30 gaprított mogyoró vagy mandula
30 gtejcsokoládé pasztilla vagy aprított tejcsokoládé

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A vajkaramellát apró darabokra kockázzuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tészta: A lisztet keverőtálban a sütőporral összekeverjük. A karamella, mogyoró és csokoládé kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk. A végén kézzel beledolgozzuk az aprított karamellát, mogyorót és csokoládét is a tésztába.
A tésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Minden darabot enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30 cm hosszú hengerré formázunk. A hengereket kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A hengereket, köztük távolságot hagyva, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

A még nem átsült rudakat sütőpapírral együtt a munkafelületre vagy deszkára húzzuk, és kb. 15 percet hagyjuk hűlni. A rudakat éles késsel ferdén kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket a vágott oldalukkal felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a sütő középső részében további kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.