Flag

Kajszidzsem tisztán és kreatívan

kb. 7 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Ínycsiklandóan édes köszönet kajszibarackból
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A barackból lekvárt is készíthetünk, ez esetben a kimért mennyiség egészét pépesíteni kell.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1250 gkajszibarack (előkészítve mérjük le)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz
350 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix Sárgabarackhoz
1

Előkészítés

A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk.

2

Elkészítés

A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.

  • A barackból lekvárt is készíthetünk, ez esetben a kimért mennyiség egészét pépesíteni kell.