Flag

Hópelyhes csokigolyók

kb. 30 - 40 darab
Egyszerű
60 Perc
Csokoládés örömök ünnepi díszítéssel
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A maradék fondanttal további ünnepi díszeket készíthetünk süteményekhez.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
1 dobozDr. Oetker Brownies
2 dbtojás (közepes méretű)
100 mlnapraforgóolaj
100 mlvíz
Ezenkívül
2 ek.baracklekvár
A díszítéshez
2 tasakDr. Oetker Tortadara kakaós
100 gDr. Oetker Fondant fehér

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

Előkészítjük valamennyi hozzávalót. A dobozban található papírformát az útmutató alapján összehajtjuk, majd a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tészta alapport és a dobozban található csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat és a vizet, majd egy kézi habverő segítségével simára keverjük. A tésztát az előkészített papírformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Végül a papírformát az előmelegített sütőbe középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 40 - 45 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 160 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 140 °C


A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és egy keverőedényben kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. A masszából egyforma golyókat formázunk, majd a golyókat kakaós tortadarába forgatjuk. A fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. ½ cm vastagra, majd hópehely alakú sütemény- vagy dekorformázóval kiszaggatjuk. A fondant hópelyheket a csokigolyókra helyezzük.

  • A maradék fondanttal további ünnepi díszeket készíthetünk süteményekhez.