Flag

Hagymás kenyér

kb. 15 szelet
Egyszerű
120 Perc
Pikáns kenyércsoda Dr. Oetker Szárított rozskovásszal
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Hozzávalók
30x11 cm kenyérsütő forma
alufólia
Kenyérhez
500 gbúzaliszt
1 csapott ek.cukor (kb. 7 g)
1 - 1,5 csapott tk.só (kb. 10 g)
1 tasakDr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
2 dbtojás (M-es)
1 dbtojássárgája
200 mlmeleg víz
0,5 tk.őrölt kömény
4 ek.margarin (olvasztott)
Töltelékhez
2 dbvöröshagyma
1 ek.napraforgóolaj
1 csipet
Kenéshez
1 dbtojásfehérje

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Szárított rozskovász
Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, a vizet, az őrölt köményt és az olvasztott margarint és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

2

A hagymát felaprítjuk, megsózzuk és az olajon közepes hőfokon megpirítjuk (kb. 5 perc). Félrehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

3

Miután a kelesztési idő lejárt, a tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és a pirított hagymát is belegyúrjuk. Ezután formázzuk és a kenyérsütő formába tesszük. Letakarva, meleg helyen további kb. 1 órát kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.

4

Sütés előtt a tetejét tojásfehérjével megkenjük és a sütő középső részében 35 percig sütjük. Ezután alufóliával letakarjuk és további 10 percig sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
 
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütési idő: kb. 45-48 perc