Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Hagymás kenyér

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Pikáns kenyércsoda Dr. Oetker Szárított rozskovásszal

1 adag

Könnyen elkészíthető 120 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Hagymás kenyér

Hozzávalók:

30x11 cm kenyérsütő forma
alufólia

Kenyérhez:

500 g búzaliszt
1 csapott ek. cukor (kb. 7 g)
1 - 1,5 csapott tk. só (kb. 10 g)
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
2 db tojás (M-es)
1 db tojássárgája
200 ml meleg víz
0,5 tk. őrölt kömény
4 ek. margarin (olvasztott)

Töltelékhez:

2 db vöröshagyma
1 ek. napraforgóolaj
1 csipet

Kenéshez:

1 db tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés

1

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, a vizet, az őrölt köményt és az olvasztott margarint és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

2

A hagymát felaprítjuk, megsózzuk és az olajon közepes hőfokon megpirítjuk (kb. 5 perc). Félrehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

3

Miután a kelesztési idő lejárt, a tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk és a pirított hagymát is belegyúrjuk. Ezután formázzuk és a kenyérsütő formába tesszük. Letakarva, meleg helyen további kb. 1 órát kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a megadott hőfokra.

4

Sütés előtt a tetejét tojásfehérjével megkenjük és a sütő középső részében 35 percig sütjük. Ezután alufóliával letakarjuk és további 10 percig sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
 
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütési idő: kb. 45-48 perc