Flag

Fahéjas gofri

kb. 6 darab
Egyszerű
60 Perc
Fenséges kombináció sültalmával
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Gofrisütőhöz
kevészsiradék
Sültalma kompóthoz
500 galma
50 gőrölt mandula
kb. 2 ek.cukor
30 gmazsola
200 mlalmalé
1 ek.Dr. Oetker Étkezési keményítő
Tésztához
125 gRama margarin (lágy)
100 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
3 dbtojás (M-es)
200 gbúzaliszt
1 tk.őrölt fahéj
1 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
2 - 3 ek.tej

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor

Kompót:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis darabokra vágjuk. A mandulát főzőedényben kicsit barnára megpirítjuk. Hozzáadjuk az almát, a cukrot, a mazsolát és az almalé felét, majd keverés közben kb. 5 perc alatt megpároljuk. A maradék almalevet összekeverjük a keményítővel, hozzáadjuk az almához, és kevergetés közben röviden felforraljuk.


A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük.



Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába.


A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal megkenjük. A tésztát evőkanál segítségével „2 evőkanálnyi adagokban” a sütőbe öntjük, aranybarnára sütjük. A gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen a kompóttal tálaljuk.


Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!