Flag

Epres–ribizlis csatni

kb. 4 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Pikáns ízkavalkád vörösborral, balzsamesettel
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A csatnit elkészíthetjük ribizli helyett málnával is.
Recipe Tips
Bagett és sajtok mellé kínáljuk.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
250 gföldieper (előkészítve mérjük le)
200 gpiros ribizli (előkészítve mérjük le)
50 - 60 glilahagyma
1 csapott kk.őrölt chili paprika
100 mlvörösbor
25 mlbalzsamecet
0,5 tasakDr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
1 kk.őrölt fahéj
némi

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1 (250 g)
1

Előkészítés

Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 250 g-ot kimérünk. A ribizlit a szárától megtisztítjuk, megmossuk, és 200 g-ot kimérünk. A hagymát megtisztítjuk és nagyon apró kockára vágjuk. A vörösborból 100 ml-t, a balzsamecetből 25 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

Az epret, ribizlit, lilahagymát és a felsorolt további hozzávalókat egy főzőedénybe öntjük, és alaposan elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, időnként megkeverve 8-10 percig forrni hagyjuk, majd ízlés szerint sózzuk. A csatnit azonnal az előkészített üvegekben töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

  • A csatnit elkészíthetjük ribizli helyett málnával is.
  • Bagett és sajtok mellé kínáljuk.