Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Édes maci-zsemlék

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kreatív finomság

8 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Édes maci-zsemlék

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 ml tej
50 g Rama margarin
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 db tojás (M-es)

Ezen kívül:

1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 ek. tej

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tejet kis edényben megmelegítjük. Felolvasztjuk benne a margarint és az egy tasak tortabevonót.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a meleg tej-zsiradék- tortabevonó keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc.) A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. Hengerré formázzuk, és 9 egyforma méretű darabra osztjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást, majd kb. 8 egyforma darabra vágjuk. A 9 tésztából egyet félreteszünk (abból lesznek a macifülek). A 8 darab tésztát egyformán megtöltjük darabolt tortabevonóval, golyókká formázzuk, és a tepsibe tesszük. A félretett tésztadarabból egy hosszú hengert formázunk (kb. 20 cm) és 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Golyókká formázzuk és macifüleknek a tésztadarabokhoz nyomkodjuk. A zsemléket laposra nyomkodjuk, és a tésztát letakarva meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A sütőt előmelegítjük. A figurákat tejjel megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 - 20 Perc(ek)

A maci-zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés: Dekortollal füleket, szemeket, szájat és orrot rajzolunk.

A maci-zsemlék díszítés nélkül fagyaszthatóak. Felengedés után legjobb, ha kb. 5 perc alatt sütési hőmérsékleten újrasütjük, és utána díszítjük.