Flag

Édes burger

kb. 7 darab
Egyszerű
40 Perc
Fenséges falatok meggyszósszal
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Meggyszószhoz
350 gmagozott meggybefőtt
150 mlmeggybefőtt leve
0,5 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
60 gbarna cukor
1 ek.Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 csipetfahéj
Tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez
némivíz
Krémhez
300 mlhideg tej
1 tasakDr. Oetker Aranka Krém Vaníliaízű
Ezenkívül
1 dbtojás (felverve)
némijégcukor

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A meggybefőttet lecsepegtetjük, a meggy levét felfogjuk. Egy főzőedényben a meggy levéhez hozzáadjuk a citromhéjat, a barna cukrot, az étkezési keményítőt, a fahéjat és az egészet sűrű masszává főzzük. A meggyet a masszához keverjük és rövid ideig pároljuk. A leveles tésztát kitekerjük. A tészta egyik oldalát vízzel megkenjük és összehajtjuk. Egy kb. 7,5 cm átmérőjű kiszúróforma segítségével 7 lapot kiszúrunk és egy margarinnal enyhén kikent sütőformába helyezzük. A lapokat tojással megkenjük és jégcukorral megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a leveles tésztát megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 14 - 16 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


Sütés után a tésztát sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Krém: Egy keverőedénybe tesszük a kimért tejet, majd a krémport és a tasakon lévő utasítás alapján felverjük. A leveles tésztalapokat félbe vágjuk és az alsó lapon a kihűlt meggyszószt egyenletesen elosztjuk, tetejére kanalazzuk a krémet, majd a felső tésztalappal befedjük. A kész süteményt a legjobb ízhatás miatt legalább 1 órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt.