Flag

Diós pálcikák

kb. 50 darab
Egyszerű
60 Perc
Kényeztető falatok dióval és marcipánnal
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A megsütni kívánt még folyékony mázas masszát darált dióval megszórjuk és hagyjuk megszilárdulni.
Recipe Tips
Legjobb, ha a süteményt jól záró dobozban, hűvös és száraz helyen tároljuk (kb. két hét, idővel a sütemény puhább lesz).
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tojásfehérje-masszához
150 gDr. Oetker Marcipán
1 dbtojásfehérje (M-es méretű tojásból)
75 gporcukor
1 csipet
100 gdarált dió
A díszítéshez
100 gDr. Oetker Tortabevonó ét prémium

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A marcipánt kis kockákra daraboljuk és keverőtálba tesszük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. A masszát kis adagokban egy deszkán hengerekké formázzuk (Ø 1 cm), melyekből egyenként kb. 5 cm hosszú rudakat vágunk. A rudakat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 10 - 12 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


A pálcikákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.


Díszítés: A tortabevonót a tasakon található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. A sütemények végeit ferdén a mázba mártjuk, kissé lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

  • A megsütni kívánt még folyékony mázas masszát darált dióval megszórjuk és hagyjuk megszilárdulni.
  • Legjobb, ha a süteményt jól záró dobozban, hűvös és száraz helyen tároljuk (kb. két hét, idővel a sütemény puhább lesz).