Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Csokis-vaníliás felhők

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Csokis vaníliás finomságok

kb. 60 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Csokis-vaníliás felhők

Az elkészítéshez:

3 db tojásfehérje (közepes méretű)
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
50 g porcukor
10 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
100 g mandula forgács v. szeletelt mandula
50 g tejcsokoládé

A díszítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2

Elkészítés

Egy keverőedényben a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Legmagasabb fokozaton keverve fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a bourbon vanília aromát. A porcukrot és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a masszához forgatjuk. Végül hozzákeverjük a mandulát és a csokoládéforgácsot. Két teáskanál segítségével diónyi nagyságú halmokat formázunk az előkészített tepsire. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 130 °C

Légkeveréses: kb. 110 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 130 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a tortabevonót a tasakon szereplő útmutató szerint, forró vízbe állítva megolvasztjuk. A tasak egyik csücskét ollóval levágjuk, majd a habcsókot tetszés szerint díszítjük, és hagyjuk megszilárdulni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből