Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Császárzsemle

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Gyors és látványos péksütemény a reggelizőasztalra.

kb. 6 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Császárzsemle

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 tk. só (kb. 7 g)
1 kk. cukor
225 ml meleg víz
2 ek. napraforgóolaj

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

2

Tészta

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. 

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 30-35 cm hosszú hengereket sodrunk. Megformázzuk a császárzsemléket. Az első hengert a kezünkbe vesszük, a két végét összefogva lazán összecsomózzuk. A tészta felülre került végét alulról, alulra került végét pedig felülről áthajtjuk a csomón. A végeket összecsípjük középen. Hasonlóan megformázzuk a többi császárzsemlét is. 

A zsemléket egymástól kellő távolságra sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.

Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a zsemléket aranybarnára sütjük.
 
Sütés: a sütő középső részen
Sütési idő: kb. 20-25 perc
 
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
 
A kész zsemléket a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.

3

A kész zsemléket a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk. 

A zsemlék tetejét vízzel vagy olvasztott margarinnal is lekenhetjük. 

A zsemléket megszórhatjuk szezámmaggal.