Flag

Chia-vaníliás kifli

kb. 60 darab
Egyszerű
40 Perc
Az örök klasszikus új köntösben
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
200 gbúzaliszt
1 késhegynyiDr. Oetker Sütőpor
50 gchiamag
125 glágy vaj vagy margarin
35 gakácméz vagy agavé szirup
2 tk.Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
50 gszeletelt mandula
1 csipet
Díszítéshez
kb. 50 gfehércsokoládé

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Tészta

Picture - Chia-vaníliás kifli_Lepes_1_web

A mandulát megőröljük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen jó 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kerek kiszúróval (kb. 5 cm ø) először egy tallért szúrunk ki, majd egyesével kb. 15 mm széles kifliket (1. ábra). A kifliket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 10 - 12 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


A kifliket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

3

Díszítés

Picture - Chia-vaníliás kifli_Lepes_2_web

A fehércsokoládét felaprítjuk, gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, és egy kis mélyhűtőtasakba töltjük. Egy kis sarkot levágunk, és a kifliket feldíszítjük (2. ábra).