Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Chia-vaníliás kifli

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Az örök klasszikus új köntösben

kb. 60 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Chia-vaníliás kifli

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g chiamag
125 g lágy vaj vagy margarin
35 g akácméz vagy agavé szirup
2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
50 g Dr. Oetker Szeletelt Mandula
1 csipet

Díszítéshez:

kb. 50 g fehércsokoládé

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Tészta

A mandulát megőröljük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen jó 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kerek kiszúróval (kb. 5 cm ø) először egy tallért szúrunk ki, majd egyesével kb. 15 mm széles kifliket (1. ábra). A kifliket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 12 Perc(ek)

A kifliket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

3

Díszítés

A fehércsokoládét felaprítjuk, gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, és egy kis mélyhűtőtasakba töltjük. Egy kis sarkot levágunk, és a kifliket feldíszítjük (2. ábra).

Jól záró dobozban a kiflik kb. 2 hétig tárolhatók.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből