Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Baconos muffin hagymával

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Próbálja ki Ön is ezt a pikkáns finomságot Dr. Oetker Szárított rozskovásszal

12 adag

Könnyen elkészíthető 120 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Baconos muffin hagymával

Hozzávalók:

Muffinsütő forma (12 db)
Muffinpapír

Tésztához:

2 db vöröshagyma
200 g felkockázott bacon szalonna
4 csipet kakukkfű
300 g búzaliszt
200 g tönkölybúzaliszt
2 csapott tk.
1 ek. cukor (kb. 7 g)
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
150 ml olívaolaj
150 ml tej
2 db tojás (M-es)
0,5 tk. őrölt bors

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés

1

A hagymát felaprítjuk, majd a felkockázott bacon szalonnával együtt közepes hőfokon megpirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a kakukkfűvet és hagyjuk teljesen kihűlni. 

2

Egy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a cukrot, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, a langyos tejet, a borsot és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A végén beledolgozzuk a kihűlt bacon és hagyma keveréket is. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

3

A tésztát elosztjuk a 12 muffinformában és további kb. 15 percig kelni hagyjuk, a sütőt előmelegítjük. 

4

A muffinok tetejét a felvert tojással megkenjük végül ízlés szerint reszelt sajttal megszórjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük és készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütési idő: kb. 25-30 perc