Flag

Baconos muffin hagymával

12 darab
Egyszerű
120 Perc
Próbálja ki Ön is ezt a pikkáns finomságot Dr. Oetker Szárított rozskovásszal
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Hozzávalók
Muffinsütő forma (12 db)
muffinpapír
Tésztához
2 dbvöröshagyma
200 gfelkockázott bacon szalonna
4 csipetkakukkfű
300 gbúzaliszt
200 gtönkölybúzaliszt
2 csapott tk.
1 ek.cukor (kb. 7 g)
1 tasakDr. Oetker Szárított rozskovász
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
150 mlolívaolaj
150 mltej
2 dbtojás (M-es)
0,5 tk.őrölt bors
Kenéshez
1 dbtojás (M-es)
reszelt sajt

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Szárított rozskovász
Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

A hagymát felaprítjuk, majd a felkockázott bacon szalonnával együtt közepes hőfokon megpirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a kakukkfűvet és hagyjuk teljesen kihűlni. 

2

Egy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a cukrot, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, a langyos tejet, a borsot és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A végén beledolgozzuk a kihűlt bacon és hagyma keveréket is. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

3

A tésztát elosztjuk a 12 muffinformában és további kb. 15 percig kelni hagyjuk, a sütőt előmelegítjük. 

4

A muffinok tetejét a felvert tojással megkenjük végül ízlés szerint reszelt sajttal megszórjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük és készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütési idő: kb. 25-30 perc