Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Almás-bodzás bukta

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Páratlan kombináció

12 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Almás-bodzás bukta

Az elkészítéshez:

tepsi (mérete kb. 30x20 cm)

A tésztához:

250 ml tej
50 g Rama margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g porcukor
1 csipet
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (M-es) vagy 2 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

500 g alma
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
300 ml bodzaszörp
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

Ezen kívül:

kb. 50 g Rama margarin
porcukor

Elkészítés

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Töltelék: Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A pudingport kb. 6 evőkanál bodzaszörppel simára keverjük. A maradék szörpöt a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, a megkevert pudingport beleöntjük, és 1 perc alatt kevergetés közben megfőzzük, majd beletesszük az almakockákat. A margarint felolvasztjuk, és kb. a negyedével a formát vékonyan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, kör alakúra nyújtjuk (Ø kb.12 cm), és egyenként kb. 2 evőkanál tölteléket teszünk a közepébe. A tésztát ráhajtjuk a töltelékre és szorosan összenyomjuk. A buktákat vágással lefelé a formába tesszük, és a maradék folyékony zsiradékkal megkenjük. Még egyszer hagyjuk addig kelni, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 28 Perc(ek)

A forró buktákat porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.

A buktát Dr. Oetker Expressz Vaníliaízű desszertöntettel tálaljuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek
sütnijó! - A sütibarátok közössége
Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből