Almarózsa torta

(0)
5 3 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kelt tésztás kényeztetés almával

kb. 10 - 12 szelet

Kis gyakorlat szükséges 120 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Almarózsa torta

Kelt tésztához:

150 ml tej
125 g Rama Vajas íz
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
2 db tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

kb. 50 g Rama Vajas íz
2 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
kb. 900 g alma

Ezenkívül:

kb. 75 g sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarintfelolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45-50 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Egy kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) margarinnal kikenünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 60 - 65 perc

Töltelék: A tésztát kettévágjuk és a tésztadarabokat enyhén lisztezett munkafelületen 35 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk. A margarint egy főzőedényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a Finesse-t, majd a lapokat egyenletesen megkenjük. Mindkét lapot hosszában 5 db egyenként kb. 30 x 7 cm-es csíkra vágjuk. Az almákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A tésztacsíkokra az almakarikákat egymáson elcsúsztatva ráfektetjük és kicsit a tésztába nyomjuk. A legelső almakarika 1 cm-rel lógjon le a tésztacsíkról.

Az első csíkot a rövidebb oldaláról indítva feltekerjük (az almakarikák eltörhetnek a feltekerés során), majd függőlegesen a tortaforma közepébe állítjuk. A többi csíkot e köré a feltekert csík köré fektetjük. A süteményt sütőpapírral lefedjük, hogy a felülete ne barnuljon meg. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütés után a süteményt a formában hagyjuk. A lekvárt felforrósítjuk és a még forró süteményre kenjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Az Ön hozzájárulása kifejezetten magában foglalja az Egyesült Államokba történő esetleges adattovábbítást is a GDPR 49. cikke értelmében. Kérjük, olvassa el adatvédelmi irányelveinket a részletes információkért. Az Egyesült Államokban működő technológiai szolgáltatóknak és partnereknek történő adatátvitelről további információkat szintén ezen a linken talál. Bármikor meggondolhatja magát.

 

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Elemzés és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Ehhez olyan technológiai szolgáltatókat is igénybe veszünk, akik az Ön adatait az Egyesült Államokban dolgozhatják fel. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken. 

Ehhez olyan partnerekkel is együttműködünk, akik feldolgozhatják az Ön adatait az Egyesült Államokban. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: