A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, meghámozzuk, a gyümölcs húsát feldaraboljuk és kimérünk 1500 g-ot. A gyömbért meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A dinnyedarabokat a narancslével, a gyömbérrel, a sóval és a dzsemfix-szel egy nagy főzőedényben pépesítjük. Folyamatos keverés mellett felforraljuk és állandó kevergetés közben legalább 3 percig rotyogva főzzük. A gyümölcsmasszáról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A gyümölcsmasszát durva szitán átnyomkodjuk, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk (ha lehetséges). Használat előtt felrázandó.
• Frissítő italhoz felöntünk egy kevés dinnyeszirupot hideg ásványvízzel vagy
pezsgővel.
• Ha fanyar italt szeretnénk, fi nomítsuk a dinnyeszirupot Ginger Ale-lel (gyömbér
ízű szénsavas üdítőital), citromkarikával és fi nomra vágott bazsalikommal.
Kapcsolódó receptek
Befőzés
Befőzés
Befőzés