Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Szárított rozskovász

A Dr. Oetker Szárított rozskovász a modern életmódhoz igazított, gyors és egyszerű kovászos tészták sütéséhez készült.

Csak növényi összetevőket tartalmaz, ezért a vegán étrendbe is bátran beilleszthető.

Egy tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász 500 g liszthez elegendő.

A szárított rozskovász kenyerekhez, péksüteményekhez, valamint édes receptekhez egyaránt alkalmas. Készítse el kedvenc receptjeit vagy válasszon különböző receptötleteink közül, legyen az formakenyér, bagett, kifli, muffin vagy édes sütemény.

Használhatja bármilyen típusú gabona liszttel, legyen az búzaliszt, tönkölyliszt vagy rozsliszt, finomított vagy teljeskiőrlésű.

A szárított rozskovászt használhatja kenyérsütő gépben készült kenyerekhez is. Próbálja ki bátran a már megszokott receptjeit szárított rozskovász hozzáadásával a kovászos jelleg elérése érdekében.

Próbálja ki a termékcsomagolás hátoldalán található hagyományos kovászos kenyér receptjét. Süssön ínycsiklandó, illatos és ropogós kenyeret!

 

A Dr. Oetker Szárított rozskovásszal gyorsan és egyszerűen készítheti el kedvenc pékáruit.

 

A Dr. Oetker Szárított rozskovász felhasználási módjai:

1. Gyors, modern kovászos sütés

A szárított rozskovász legnagyobb előnye, hogy mostantól a kovász életre keltése, rendszeres etetése és hosszadalmas munkafolyamatok nélkül süthet hagyományos ízű és állagú kovászos kenyeret. Az eredmény pedig garantált. A szárított rozskovászon kívül Dr. Oetker Instant Élesztőt is adunk a tésztához, így kenyerünk szép szerkezetű és levegős állagú lesz.

További kenyérsütési tippekért kattintson ide. 

 

2. A leggyorsabb sütés Expressz Élesztővel

 Még gyorsabban, kelesztés nélkül süthetünk kenyeret vagy egyéb pékárut, amennyiben Dr. Oetker Expressz Élesztőt használunk. Ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy csak 375 g liszttel dolgozzunk!  Minden hozzávalót gyúrjunk össze a receptnek megfelelően. Ebben az esetben a folyékony hozzávalókat nem kell felmelegíteni és kelesztési időre sincs szükség a dagasztás utáni szakaszban. Ha a formázással megvagyunk, csak 15 percig kelesztjük a tésztát és már tehetjük is a sütőbe a receptnek megadott ideig. 

Dr. Oetker Expressz élesztővel készült császárzsemle receptünket itt találja.

 

Sok örömet és sikert kívánunk az otthoni sütéshez!