Flag

Tavaszi roló

10 darab
Egyszerű
40 Perc
Ínycsiklandó zöldségek leveles tésztában
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Elkészítéshez
10 dbnagy habroló sütőforma (kb. 12-14 cm-es)
Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez
150 gzöldborsó (fagyasztott)
2 szálsárgarépa
2 dbburgonya (közepes fej)
3 dbközepes csemegeuborka (ecetes)
1 dbalma (közepes méretű)
Mártáshoz
350 ml20%-os tejföl
1 - 2 ek.majonéz
1,5 tk.mustár
1 kk.
0,5 tk.cukor
1 tk.citromlé
ízlés szerintőrölt bors
Kenéshez
1 dbfelvert tojás (M-es)

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük, majd sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Picture - tavaszi rolo_1

A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldal mentén összesen kb. 10 darab, egyenként kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk (1. kép). 


Picture - tavaszi rolo_2

A sütőformákra a hegyesebb végénél fogva, kis ráfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat (2. kép).


A csücsök részt úgy alakítsuk ki, hogy ne legyen lyuk, különben kifolyik a töltelék. Amikor az összes tésztát feltekertük, a formákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tészta rolókat minden oldalról megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a „répákat” aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:
A répát és a burgonyát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. Az összevágott zöldségeket a zöldborsóval együtt egy főzőedénybe tesszük, kicsit megsózzuk és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Puhára főzzük, leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt zöldségekhez hozzákeverjük az apróra vágott almát és a csemegeuborkát. A mártás hozzávalóit egy kézi habverővel alaposan elkeverjük,majd a kihűlt zöldségekre öntjük és összekeverjük. A „répákat” egy kis kanál segítségével egyesével megtöltjük, majd mindegyiket egy-két szál petrezselyemzölddel vagy kaporral díszítjük. A megmaradt tölteléket a „répák” mellé tálaljuk.