Flag

Szilvakrém

kb. 9 üveg ((200 ml-es))
Közepes
40 Perc
Mennyei üdvözlet bourbon vaníliás cukorral
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1,5 kgszilva (előkészítve mérve)
150 mlvörösbor
2 dbfahéjrúd
2 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
350 gcukor
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és 1,5 kg-t kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük.

2

Elkészítés

A pépesített szilvát és a hozzávalókat egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után folyamatos keverés mellett további 15 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot, illetve a fahéjrudakat eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.