Flag

Spenótos-túrós táska

kb. 12 - 16 darab párnácska ((vagy 12 táska))
Egyszerű
40 Perc
Ínycsiklandó ízélmény spenóttal és túróval
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
2 csomagDr. Oetker Leveles tészta (2*275 g)
A töltelékhez
1 dbvöröshagyma
1 ek.olaj
450 ggyorsfagyasztott spenót
2 csapott ek.Dr. Oetker Étkezési keményítő
3 - 4 ek.víz
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
250 gtehéntúró
40 gszárított paradicsom olajban
Ezenkívül
1 dbtojás (közepes méretű)
2 ek.tej
kb. 40 gfenyőmag vagy sajt kockára vágva

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 20 - 22 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C

2

Elkészítés

Töltelék: A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy teflonedényben az olajat felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és lassú tűzön, lefedve hagyjuk felolvadni. Az étkezési keményítőt egy kis vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a spenóthoz és rövid ideig felfőzzük. Ízesítjük, sóval, borssal és szerecsendióval. A paradicsomot az olajtól lecsöpögtetjük és azt is felkockázzuk, majd a spenóthoz keverjük. A túrót villával áttörjük


A leveles tésztát egyenként kitekerjük és 6 vagy 8 egyenlő nagyságú négyzetlappá vágjuk. A tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük és a leveles tészta széleit megkenjük vele. Minden négyzetlap felét, háromszög alakban vagy téglalap alapban megtöltjük a spenóttal, és a túróval. A lapokat összehajtjuk és a széleket egy villa segítségével jól összenyomjuk. A háromszögeket a tepsibe fektetjük.


A tojássárgáját felverjük és hozzákeverjük a tejet. A háromszögeket a tojással megkenjük, majd fenyőmaggal vagy sajttal megszórjuk


A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a táskákat megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 20 - 22 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


Sütés után a táskákat még melegen tálaljuk.