Flag

Őszibarack-kajszibarack dzsem

7 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Saját készítésű gyümölcsös meglepetések
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
550 gőszibarack (érett)
700 gkajszibarack (érett)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 2:1
500 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
1

Előkészítés

A kajszi- és őszibarackot megmossuk, kimagozzuk, finomra vágjuk és 550-700 g-t kimérünk belőle. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.

2

Elkészítés

A gyümölcsöket, a dzsemfixet, a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.