Flag

Marcipános-mézes kekszgolyók

kb. 30 darab
Egyszerű
40 Perc
Ünnepi marcipános-mézes falatok
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Kekszes golyóhoz
100 gSpekulatius keksz (fűszeres, narancsos keksz)
150 gDr. Oetker Marcipán
4 ek.fehér rum
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
Díszítéshez
kb. 50 gfehércsokoládé

Termékek megtekintése

Kekszes golyók:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk és nyújtófával morzsává törjük. A marcipánt kis darabokban keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a rumot, a narancskivonatot és a morzsa felét, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összegyúrjuk. Teáskanál segítségével adagoljuk és gyorsan kis golyókká formázzuk. Ezután a golyókat megforgatjuk a maradék morzsában.

Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. A mélyhűtő tasak egyik kis csücskét levágjuk, és a csokoládét azonnal a kekszgolyókra csurgatjuk.
A fehércsokoládét hagyjuk megszilárdulni, és a golyókat tetszés szerint bonbonpapírba tesszük. A golyókat jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk és lehetőleg frissen fogyasztjuk.