Flag

Kakaós-húsvéti nyuszi

kb. 14 - 16 darab
Egyszerű
40 Perc
Kreatív finomság leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez
15 gDr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
30 gcukor
0,5 tk.őrölt fahéj
25 gRama margarin
Kenéshez
1 dbfelvert tojás (M-es)
Díszítéshez
30 gporcukor
125 gmascarpone
1 tasakDr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín
1 dbnarancs (kezeletlen héjú)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín
1

Előkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Picture - kakaos-husveti-nyuszi_1

A leveles tésztát kisimítjuk, keresztben félbevágjuk és az egyik lapot a megolvasztott margarinnal megkenjük. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, a tésztára kanalazzuk, majd egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta alsó és felső részén egy fél cm-es csíkot szabadon hagyunk. A maradék margarinnal meglocsoljuk, végül ráhelyezzük a másik lapot, s kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő helyzetbe forgatjuk 1,5 cm-es csíkokra vágjuk (1. ábra) és néhány csíkot a két végét összefogva megtekerünk úgy, hogy a végén egy kis lyukat hagyunk.


Picture - kakaos-husveti-nyuszi_2

A maradék tésztadarabokból középen összefogva és a végüket lefelé hajtva nyuszifüleket formázunk (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 40x30 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 20 - 25 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük.