Flag

Habcsók fenyők

kb. 35 darab
Egyszerű
60 Perc
Ínycsiklandóan kreatív karácsonyi finomság
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Habcsókhoz
1 tasakDr. Oetker Habcsók alappor
75 mlvíz
Ezenkívül
zöld ételszínezék
Díszítéshez
Dr. Oetker Dekorcukrok (pl. Dr. Oetker Dekor gyöngy fehér, Dr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín, Dr. Oetker Dekor gyöngy arany)

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

A kimért vizet egy keskeny szájú, magas falú keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a habcsók alapport és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, keményre felverjük. A hab kb. 1/3-át zöld ételszínezékkel színezzük. A csillagcsöves (8 mm Ø) habzsák falára csíkokban ételszínezékkel színezett habot teszünk, majd a maradék habot is beletöltjük a habzsákba.


Formázás:
Kb. 10-12 kicsi fenyőt (kb. 2 cm Ø és 4 cm magas) a tepsibe nyomunk. A fenyőket dekor gyönggyel díszítjük, majd a sütő középső részében megsütjük.


Sütési idő: kb. 90-95 perc


Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


A sütő lekapcsolása után a fenyőket legalább további 1 órán keresztül a sütőben hagyjuk szikkadni, hogy üregesek-ropogósak legyenek!


Pálcikás habcsókfenyők:
Kb. 12 fenyőhöz 6 fanyársat sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. A színezett tojáshabot rányomjuk a nyársakra. A fenyőfákat dekor cukorral díszítjük, és a fent leírtak szerint megsütjük és a sütőbe hagyjuk szikkadni.