Flag

Gyors ketchup

kb. 3 üveg ((500 ml-es))
Egyszerű
20 Perc
A grillparti slágere fűszerekkel
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1000 mlparadicsomlé (100%-os)
150 mlananászlé (100%-os)
100 mlVörösborecet
ek.worcester szósz
2 ek.paradicsompüré
2 késhegynyicayenne bors
2 késhegynyiőrölt bors
0,5 dbfahéjrúd
1 dbcsillagánizs
1 - 2 késhegynyiszegfűszeg (őrölt)
1 - 2 késhegynyiSzegfűbors (jamaikai)
1 - 2 dbbabérlevél
1 csomagDr. Oetker Befőzőcukor 4:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor 4:1
1

Előkészítés

1000 ml paradicsomlevet és 150 ml ananászlevet kimérünk.

2

Elkészítés

A paradicsomlevet, az ananászlevet, az ecetet, a worcester szószt, a paradicsompürét és az összes fűszert a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Az egészet kevergetés közben felforraljuk, és állandó keverés mellett legalább 10- 15 percig rotyogva főzzük. Főzés után a babérlevelet, a fahéj rudat és a csillagánizst eltávolítjuk, illetve ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot is leszedjük, majd azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twistoff befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.