Flag

Flódni

kb. 12 - 15 szelet
Közepes
60 Perc
Klasszikus finomság az ünnepi asztalra
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsikhez (30x40 cm és 20x30 cm)
sütőpapír
Tésztához
500 gbúzaliszt
0,5 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
250 glágy vaj vagy margarin
50 gcukor
3 dbtojássárgája (M-es)
kb. 120 mlhideg víz
Almás töltelékhez
1 kgalma
80 gporcukor
80 gmazsola
1 ek.citromlé
1 tk.őrölt fahéj
2 - 3 ek.zsemlemorzsa
Diós töltelékhez
200 gdarált dió
100 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
100 mlvíz
Mákos töltelékhez
200 gdarált mák
80 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
120 mlvíz
Szilvás töltelékhez
kb. 400 gszilvalekvár (sűrű)
Kenéshez
1 dbtojássárgája (M-es)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A tepsiket sütőpapírral béleljük.

2

Elkészítés

Tészta:
A lisztben elkeverjük az élesztőt, és hozzámorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a vizet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.


Almás töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kinyomkodjuk. Egy lábasba tesszük a mazsolával, a citromlével és a fahéjjal, majd közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk. Végül annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, amennyi felszívja az összes nedvességet. Hagyjuk kihűlni.


Diós töltelék:
A darált diót, a porcukrot és a citromhéjat egy lábasban összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, és pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.


Mákos töltelék:
A darált mákot, a porcukrot és a narancshéjat egy lábasban összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, és pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.


A sütőt előmelegítjük.


Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)


A pihentetett tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 20x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. 3 darabot sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40 cm) helyezünk, villával megszurkáljuk, a sütő középső részébe toljuk, és világos aranyszínűre sütjük.


Sütési idő: kb. 6-8 perc


Összeállítás:
Az előkészített tepsibe (20x30 cm) egy nyers tésztalapot helyezünk, megszurkáljuk villával, és elsimítjuk rajta a mákos töltelékkel. Erre egy sült tésztalapot helyezünk, amelyen elsimítjuk a diós tölteléket. Ráhelyezünk megint egy sült tésztalapot, és elsimítjuk rajta az almás tölteléket. Rátesszük az utolsó sült tésztalapot, és elkenjük rajta a lekvárt. Végül ráhelyezzük az utolsó nyers tésztalapot, lekenjük a kevés hideg vízzel elkevert tojássárgájával és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.


Sütési idő: kb. 45-50 perc


Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


A süteményt a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.