Flag

Eper-lime ital

kb. 3 liter
Egyszerű
40 Perc
A tökéletes kellék az eper illatával
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1500 geper (előkészítve mérve)
700 mlalmalé (100%-os)
100 mllimelé
1 tasakDr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
250 mlCasis likőr (feketeribizli ízű vodka)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
1

Előkészítés

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1500 g-t kimérünk belőle, és pürésítjük.

2

Elkészítés

Az eperpürét, az almalével, limelével és a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Belekeverjük a vodkát, jól záró üvegbe töltjük, majd hűtőszekrényben tároljuk Fogyasztás előtt felrázzuk.