Flag

Édes maci-zsemlék

8 darab
Közepes
100 Perc
Kreatív finomság kelt tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
150 mltej
50 gRama margarin
1 tasakDr. Oetker Tortabevonó ét
400 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
75 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 dbtojás (M-es)
Ezen kívül
1 tasakDr. Oetker Tortabevonó ét
1 ek.tej
Díszítéshez
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
1

Előkészítés

A tejet kis edényben megmelegítjük. Felolvasztjuk benne a margarint és az egy tasak tortabevonót.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a meleg tej-zsiradék- tortabevonó keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc.) A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. Hengerré formázzuk, és 9 egyforma méretű darabra osztjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást, majd kb. 8 egyforma darabra vágjuk. A 9 tésztából egyet félreteszünk (abból lesznek a macifülek). A 8 darab tésztát egyformán megtöltjük darabolt tortabevonóval, golyókká formázzuk, és a tepsibe tesszük. A félretett tésztadarabból egy hosszú hengert formázunk (kb. 20 cm) és 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Golyókká formázzuk és macifüleknek a tésztadarabokhoz nyomkodjuk. A zsemléket laposra nyomkodjuk, és a tésztát letakarva meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A sütőt előmelegítjük. A figurákat tejjel megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 15 - 20 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


A maci-zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés: Dekortollal füleket, szemeket, szájat és orrot rajzolunk.