Flag

Bogyós crumble leveles tésztával

kb. 4 - 6 adag
Egyszerű
40 Perc
Pudingos csoda leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A maradék leveles tészta lapokat tálalhatjuk ropogtatnivalóként. A gyümölcsréteget elkészíthetjük felolvasztott, fagyasztott gyümölcsből is.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
A kenéshez és szóráshoz
1 dbtojás (közepes méretű)
kevésjégcukor
A krémhez
500 mltej (szobahőmérsékeltű)
1 tasakDr. Oetker Gála Krémpuding vaníliaízű
A gyümölcsréteghez
200 gvegyes bogyós gyümölcs (apróra vágott eper, málna, áfonya)
A díszítéshez
néhány szemeper és áfonya

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tészta: A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát a hosszanti oldal mentén félbe hajtjuk. Kissé összenyomkodjuk, majd kb. 20-22 db kört (ø4 cm) szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. A tésztakorongokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. A tepsit az előmelegített sütő közepébe toljuk.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 15 - 18 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 190 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 170 °C


Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.


Krém: A kimért tejet egy keverőtálba öntjük, majd a Gála krémpudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A krémet, a leveles tészta korongokat és a bogyókat felváltva 4-6 pohárba töltjük. Eperrel és áfonyával díszítjük és tálalásig hideg helyre tesszük.

  • A maradék leveles tészta lapokat tálalhatjuk ropogtatnivalóként. A gyümölcsréteget elkészíthetjük felolvasztott, fagyasztott gyümölcsből is.