Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Vaníliás almatorta

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

A zamatos alma és a vanília ínycsiklandó találkozása

kb. 12 szelet

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Vaníliás almatorta

A töltelékhez:

750 g alma
2 ek. cukor
3 dl víz

A kelt tésztához:

100 ml tej
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
30 g porcukor
1 db tojás (közepes méretű)

A krémhez:

1 pohár tejföl (150 g, 20%-os zsírtartalmú)
2 db tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet és cukrot, majd 2-3 percig pároljuk. Végül leöntjük az almáról a vizet, és egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk.

2

Elkészítés

A tésztához a tejet felmelegítjük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 40 - 45 Perc(ek)

Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből