Flag

Szórt almás pite

kb. 20 szelet
Egyszerű
60 Perc
Klasszikus vendégváró újszerű megközelítésben
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez (40x30 cm)
sütőpapír
Morzsa tésztához
200 gbúzaliszt
200 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
kb. 1 késhegynyiőrölt fahéj
200 gvaj (hűtött, nem lágy)
50 gszeletelt mandula
Töltelékhez
1500 galma
Kelt tésztához
375 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Expressz Élesztő
50 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
200 mltej
75 gRama margarin (lágy)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Expressz Élesztő
1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Morzsa tészta: A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) finom morzsává dolgozzuk.
Alma töltelék: Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.



Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk. A süteményt az almaszeletekkel pikkelyszerűen sűrűn befedjük, majd a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A süteményt 15 percig pihentetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 30 - 35 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C