Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Szórt almás pite

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Klasszikus finomság

kb. 20 szelet

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Szórt almás pite

Tepsihez (40x30 cm):

sütőpapír

Morzsa tésztához:

200 g búzaliszt
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 1 késhegynyi őrölt fahéj
200 g vaj (hűtött, nem lágy)
50 g szeletelt mandula

Töltelékhez:

1500 g alma

Kelt tésztához:

375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
200 ml tej
75 g Rama margarin (lágy)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Morzsa tészta: A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) finom morzsává dolgozzuk.
Alma töltelék: Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.



Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk. A süteményt az almaszeletekkel pikkelyszerűen sűrűn befedjük, majd a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A süteményt 15 percig pihentetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)

A sütemény körtével vagy szilvával is elkészíthető.