a következő recepthez: Spenótspirál
1 csomag | Dr. Oetker Leveles tészta |
2 ek. | étolaj |
200 g | spenótlevél (fél csomag, mélyhűtött vagy friss) |
1 fej | lilahagyma (közepes méretű, apróra vágott) |
2 gerezd | fokhagyma (aprított, vagy zúzott) |
0,5 kávéskanál | só |
ízlés szerint | őrölt bors |
ízlés szerint | őrölt szerecsendió |
kevés | ételízesítő |
0,5 ek. | finomliszt |
1 db | tojás (közepes méretű) |
100 g | juhsajt (vagy fetasajt) apróra vágva |
250 g | 20%-os tejföl |
1 ek. | majonéz |
1 kávéskanál | almaecet |
1 kávéskanál | metélőhagyma (finomra vágott) |
1 csipet | só |
1 csipet | frissen őrölt fehér bors |
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Töltelék: Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a hagymát, majd keverés közben rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk. Beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet, majd levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
A tészták közepébe egy evőkanál tölteléket teszünk, és megszórjuk némi juhsajttal. A tészta egyik negyedét ráhajtjuk a töltelékre, majd az óramutató járásával megegyezően ráhajtjuk a többi negyedet is. A “spirálokat” a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, az előmelegített sütő közepébe toljuk és a spenótos finomságot készre sütjük. Sütés után a sütőrácson hűlni hagyjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses: kb. 180 °C
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)
Öntet: Összekeverjük a hozzávalókat és a megsült spenótspirálok mellé tálaljuk.