Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Spenótspirál

(0)
5 1 5
recipe.rating.msg Vielen Dank für Ihre Bewertung!
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Spenótos csoda

6 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Spenótspirál

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

A töltelékhez:

2 ek. étolaj
200 g spenótlevél (fél csomag, mélyhűtött vagy friss)
1 fej lilahagyma (közepes méretű, apróra vágott)
2 gerezd fokhagyma (aprított, vagy zúzott)
0,5 kávéskanál
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
kevés ételízesítő
0,5 ek. finomliszt

A kenéshez:

1 db tojás (közepes méretű)

A szóráshoz:

100 g juhsajt (vagy fetasajt) apróra vágva

Az öntethez:

250 g 20%-os tejföl
1 ek. majonéz
1 kávéskanál almaecet
1 kávéskanál metélőhagyma (finomra vágott)
1 csipet
1 csipet frissen őrölt fehér bors

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Töltelék: Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a hagymát, majd keverés közben rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk. Beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet, majd levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.

Tészta: A leveles tésztát kitekerjük, majd 6 darab 12 cm átmérőjű kört szaggatunk. A köröket egyenként 4 helyen bevagdossuk, majd a tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát.

A tészták közepébe egy evőkanál tölteléket teszünk, és megszórjuk némi juhsajttal. A tészta egyik negyedét ráhajtjuk a töltelékre, majd az óramutató járásával megegyezően ráhajtjuk a többi negyedet is. A “spirálokat” a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, az előmelegített sütő közepébe toljuk és a spenótos finomságot készre sütjük. Sütés után a sütőrácson hűlni hagyjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)

Öntet: Összekeverjük a hozzávalókat és a megsült spenótspirálok mellé tálaljuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből