Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek. Más platformok abban az esetben is kezelhetik az IP címét ha az adott platformon nincs jelen.
Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek. Más platformok abban az esetben is kezelhetik az IP címét ha az adott platformon nincs jelen.

Pikáns cukkinis virágok

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Pikáns falatok

kb. 24 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pikáns cukkinis virágok

Kelt tésztához:

500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csapott tk.
bors (frissen őrölt)
6 ek. olívaolaj
250 ml víz
1 db tojásfehérje (közepes méretű)

Töltelékhez:

kb. 350 g cukkini
150 g parmezán
200 g krémsajt
kb. 1 csapott tk.
bors (frissen őrölt)
100 g nyers sonka (kockára vágva)
némi kakukkfű (friss vagy őrölt)

Ezenkívül:

1 db tojássárgája (közepes méretű)
kb. 1 ek. tej

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet, az élesztővel, sóval, borssal elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk az olajat, a tojásfehérjét és a langyos vizet, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő.

Töltelék: A cukkinit megmossuk, lereszeljük és egy szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A parmezánt lereszeljük és 3 evőkanálnyit félreteszünk. A cukkinit, a parmezánt, a krémsajtot, a sót és a borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk a sonkát és a kakukkfüvet is. A tésztát egy hengerré formázzuk és 3 részre vágjuk. Mindhárom tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket is 3 részre osztjuk és a lapokat egyenletesen megkenjük, majd szorosan feltekerjük. Egy olló segítségével a hengereket 8 ferde szeletre vágjuk.

A felvágott hengereket úgy rakjuk a tepsibe, hogy a szeletek egy virágszirmot formázzanak. A tojássárgáját tejjel felverjük és megkenjük vele a virágszirmokat, a félretett parmezánnal és a kakukkfűvel ízlés szerint megszórjuk, majd 15 percig pihentetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

recipe.preparation.gas kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 55 - 60 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, vagy még melegen tálaljuk.