Nyuszitorta fondant díszítéssel

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kreatív húsvéti finomság

kb. 15 szelet

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Nyuszitorta fondant díszítéssel

A tésztához:

300 g sárgarépa
300 g rétesliszt
3 db tojás
150 ml napraforgóolaj
250 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott tk. őrölt fahéj

Ezenkívül:

kb. 3 ek. sárgabaracklekvár

A díszítéshez:

1 doboz Dr. Oetker Fondant fehér
kevés Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (színezéshez)
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
marcipánrépák

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A sütőformát (25 x11 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük.

2

Elkészítés

A tészta hozzávalóit (kivéve a répát) egy mély tálba öntjük, majd kézi robotgép (habverő) segítségével legalább 4 percig keverjük, végül egy kanállal beleforgatjuk a reszelt sárgarépát is. Az alaposan átkevert masszát a sütőformába öntjük, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

recipe.preparation.gas kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 50 - 55 Perc(ek)

Sütés után a süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a formából kivéve sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, majd a torta felületét megkenjük vele. Díszítéshez a fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra és kb. 38 cm hosszúra. A fondantot a süteményre fektetjük és rásimítjuk, a felesleges fondant darabokat körben levágjuk. A nyuszi formázásához, a bevonásból megmaradt fehér fondantból mogyorónyi darabot lecsípünk a nyuszi szemének, fogainak és a tappancsának. A legjobb, ha ezt azonnal egy zacskóba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki. A maradék fondanthoz hozzákeverünk kevés kakaóport és világosbarnára színezzük. Az egyes lépéseknél ragasztáshoz dekor tollat (cukormázat) használunk. A nyuszi hátsó részéhez a barna masszából egy 4 cm-es, egy 3 db 1 cm-es golyócskát formázunk. A nagy golyóhoz hozzáragasztjuk dekor tollal az egyik kis golyót. A maradék két golyót oválissá alakítjuk (tappancsok), kissé ellapítjuk és a nagy golyó oldalaihoz ragasztjuk. A fehér fondantból 3-3 kicsi és egy-egy nagyobb foltot formázunk és a tappancsokra ragasztjuk. A nyuszi felső részének formázásához egy mogyorónyi barna masszából 5 cm hosszú hengert formázunk (mellső lábakhoz). A nyuszi fejéhez egy másik darab fondantból 5 cm hosszú cseppet formázunk. A végeit jó 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek a nyuszi fülei. A füleket picit széthúzzuk és a kés hátlapjával fülkagylókat formázunk. A nyuszi fejét a henger közepére ragasztjuk. A nyuszi orrához kb. 2 mm-es barna golyócskát formázunk és a fejhez ragasztjuk. A szemének 2 fehér golyócskát készítünk, melyet ellapítva, dekor toll segítségével az orr fölé illesztünk. A dekor tollal pupillákat rajzolunk. Az orr alá szintén fehér fondantból 2 fehér fogat ragasztunk. A nyuszi kész hátsó és felső részét a sütemény tetejére ragasztjuk. Kevés süteménymorzsát is szórhatunk köré, így még látványosabb lesz. Végül marcipánrépákkal díszítjük.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: