a következő recepthez: Nyuszitorta fondant díszítéssel
300 g | sárgarépa |
300 g | rétesliszt |
3 db | tojás |
150 ml | napraforgóolaj |
250 g | porcukor |
1 tasak | Dr. Oetker Vanillincukor |
1 tasak | Dr. Oetker Sütőpor |
1 csapott tk. | őrölt fahéj |
kb. 3 ek. | sárgabaracklekvár |
1 doboz | Dr. Oetker Fondant fehér |
kevés | Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (színezéshez) |
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű | |
marcipánrépák |
A sütőformát (25 x11 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük.
A tészta hozzávalóit (kivéve a répát) egy mély tálba öntjük, majd kézi robotgép (habverő) segítségével legalább 4 percig keverjük, végül egy kanállal beleforgatjuk a reszelt sárgarépát is. Az alaposan átkevert masszát a sütőformába öntjük, majd megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses: kb. 160 °C
recipe.preparation.gas kb. 180 °C
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 50 - 55 perc
Sütés után a süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a formából kivéve sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sárgabaracklekvárt felmelegítjük, majd a torta felületét megkenjük vele. Díszítéshez a fondant cukormasszát gyúrjuk át alaposan, és nyújtófa segítségével, két fóliaréteg között (vagy kevés porcukorral megszórt munkafelületen) nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra és kb. 38 cm hosszúra. A fondantot a süteményre fektetjük és rásimítjuk, a felesleges fondant darabokat körben levágjuk. A nyuszi formázásához, a bevonásból megmaradt fehér fondantból mogyorónyi darabot lecsípünk a nyuszi szemének, fogainak és a tappancsának. A legjobb, ha ezt azonnal egy zacskóba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki. A maradék fondanthoz hozzákeverünk kevés kakaóport és világosbarnára színezzük. Az egyes lépéseknél ragasztáshoz dekor tollat (cukormázat) használunk. A nyuszi hátsó részéhez a barna masszából egy 4 cm-es, egy 3 db 1 cm-es golyócskát formázunk. A nagy golyóhoz hozzáragasztjuk dekor tollal az egyik kis golyót. A maradék két golyót oválissá alakítjuk (tappancsok), kissé ellapítjuk és a nagy golyó oldalaihoz ragasztjuk. A fehér fondantból 3-3 kicsi és egy-egy nagyobb foltot formázunk és a tappancsokra ragasztjuk. A nyuszi felső részének formázásához egy mogyorónyi barna masszából 5 cm hosszú hengert formázunk (mellső lábakhoz). A nyuszi fejéhez egy másik darab fondantból 5 cm hosszú cseppet formázunk. A végeit jó 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek a nyuszi fülei. A füleket picit széthúzzuk és a kés hátlapjával fülkagylókat formázunk. A nyuszi fejét a henger közepére ragasztjuk. A nyuszi orrához kb. 2 mm-es barna golyócskát formázunk és a fejhez ragasztjuk. A szemének 2 fehér golyócskát készítünk, melyet ellapítva, dekor toll segítségével az orr fölé illesztünk. A dekor tollal pupillákat rajzolunk. Az orr alá szintén fehér fondantból 2 fehér fogat ragasztunk. A nyuszi kész hátsó és felső részét a sütemény tetejére ragasztjuk. Kevés süteménymorzsát is szórhatunk köré, így még látványosabb lesz. Végül marcipánrépákkal díszítjük.
Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Az Ön hozzájárulása kifejezetten magában foglalja az Egyesült Államokba történő esetleges adattovábbítást is a GDPR 49. cikke értelmében. Kérjük, olvassa el adatvédelmi irányelveinket a részletes információkért. Az Egyesült Államokban működő technológiai szolgáltatóknak és partnereknek történő adatátvitelről további információkat szintén ezen a linken talál. Bármikor meggondolhatja magát.
A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.
Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.
Ehhez olyan technológiai szolgáltatókat is igénybe veszünk, akik az Ön adatait az Egyesült Államokban dolgozhatják fel. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.
Igen
nem
Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.
Ehhez olyan partnerekkel is együttműködünk, akik feldolgozhatják az Ön adatait az Egyesült Államokban. Ebben az esetben fennáll annak a kockázata, hogy az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai jelentős mértékben és előzetes értesítés nélkül hozzáférhetnek az Ön adataihoz, és előfordulhat, hogy Ön nem tud hatékony jogi lépéseket tenni ez ellen az Egyesült Államokban.
Igen
nem
Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: